Bel mij

Overstappen naar restitutiepolis vóór 1 januari 2023

14 november 2022 / Nieuws

De komende periode heeft u weer de mogelijkheid om van zorgverzekeraar of polis te veranderen.

Voor een restitutiepolis geldt (ongeacht bij welke zorgverzekeraar) dat álle zorgkosten worden vergoed, omdat bij een restitutiepolis sprake is van een volledig vrije artsenkeuze. Bij een restitutiepolis hoeft u bij de Eisenhower Kliniek (noch enige andere zorgaanbieder) dan ook nooit een eigen bijdrage te betalen; alle zorgkosten worden vergoed.

Patiënten met een natura- of budgetpolis krijgen hun zorgkosten bij de Eisenhower Kliniek slechts gedeeltelijk vergoed en moeten daarom wél een eigen bijdrage betalen. Dit komt doordat er bij bovengenoemde polissen géén sprake is van een volledig vrije artsenkeuze; de zorgverzekeraars vergoeden slechts een deel van de zorgkosten indien u kiest voor een zogenaamde niet-gecontracteerde zorgaanbieder. Dit houdt in dat een dergelijke zorgaanbieder niet binnen de door die zorgverzekeraars vastgestelde groep van zorgaanbieders valt.

Om te voorkomen dat u volgend jaar een eigen bijdrage moet betalen (bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders zoals de Eisenhower kliniek), adviseren wij u vóór het einde van het jaar over te stappen naar een restitutiepolis. Een restitutieverzekering is weliswaar maandelijks iets duurder, maar voorkomt dat u geconfronteerd wordt met hoge eigen bijdragen én garandeert een vrije artsenkeuze.

De meeste zorgverzekeraars bieden ook een restitutiepolis aan. Als u bij uw huidige zorgverzekeraar wilt blijven en nu een natura of budgetpolis heeft, kunt u dus overstappen naar de restitutiepolis.

Bent u verzekerd bij een van de zorgverzekeraars met wie de Eisenhower Kliniek een contract heeft afgesloten, dan worden de zorgkosten (ongeacht het type polis) volledig vergoed.
Op onze website vindt u een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars: https://www.eisenhowerkliniek.nl/vergoeding/

Met hartelijke groet,

Het Medisch team van de Eisenhower Kliniek

Delen