Bel mij

In de Eisenhower Kliniek kun je je PGO gebruiken!

17 juni 2023 / Nieuws

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. In een PGO verzamel je zelf gegevens over je gezondheid. Ook medische gegevens die in de computer van jouw dokter, ziekenhuis of therapeut staan.

Kies een PGO die bij jou past

Er zijn meerdere soorten PGO’s. In elke PGO kan je gegevens over je eigen gezondheid verzamelen. Bijvoorbeeld gegevens die je zelf meet zoals de waarden van je bloeddruk, wat je eet of hoeveel je sport.

Bijzonder aan een PGO is dat je met verschillende zorgverleners kan verbinden. Zoals met je huisarts, ziekenhuis of therapeut. Zij hebben medische gegevens over jou in hun computer. In een PGO kan jij zelf een kopie van deze gegevens verzamelen. Zoals het advies van je huisarts, de uitslag van het ziekenhuis of een brief van je therapeut.

Aan de slag! Zo werkt het

Zo zet je een kopie van je medische gegevens in je PGO:

  1. Ga naar www.digitalezorggids.nl. Daar vind je een overzicht van PGO’s
  2. Kies een PGO en maak een eigen account
  3. Zoek je huisarts, ziekenhuis of therapeut op in je PGO
  4. Verbind je PGO met jouw huisarts, ziekenhuis of therapeut

MedMij zorgt voor een veilige verbinding

Een veilige verbinding tussen jouw PGO en je huisarts, ziekenhuis of therapeut is belangrijk. Stichting MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label volgen deze regels.

Wat is het verschil tussen een PGO en een patiëntenportaal?

• Jij kiest zelf welke PGO je gebruikt. In een PGO verzamel je gegevens over je gezondheid op één plek. Gegevens die je zelf meet en medische gegevens van verschillende zorgverleners zoals je huisarts of ziekenhuis.

• Een patiëntenportaal is een app of website van een zorginstelling. Deze zorginstelling, bijvoorbeeld het ziekenhuis, kiest het portaal. In een portaal kun je de medische gegevens bekijken die deze zorginstelling van jou heeft. En afspraken maken of beeldbellen. Kom je bij meerdere zorginstellingen, dan heb je te maken met meerdere portalen.

Medische gegevens van de Eisenhower Kliniek in je PGO?

  1. Scan de QR-code met je telefoon of ga naar verbind.medmij.nl/code/6626729
  2. Kies een PGO
  3. Bekijk je gegevens van de Eisenhower Kliniek in je PGO
Delen