Bel mij

Vergoeding

Voor het jaar 2022 en 2023 heeft de Eisenhower Kliniek met de volgende onderstaande zorgverzekeraars een contract afgesloten. Als u dus bij een van onderstaande verzekeraars of labels verzekerd bent, dan wordt uw zorg in 2022 en 2023 volledig vergoed. Het maakt hierbij niet uit welke polis u heeft, zowel bij de restitutie, naturapolis of budgetpolis worden bij gecontracteerde zorgverzekeraars uw zorgkosten (consulten, aanvullend onderzoek en operaties) volledig vergoed.

Gecontracteerde zorgverzekeraars 2022 en 2023:

Voor niet-gecontracteerde zorgverzekeraars geldt het volgende:

Met een restitutiepolis (ook bij niet-gecontracteerde zorgverzekeraars) worden uw zorgkosten altijd volledig vergoed. U heeft dan namelijk vrije artsenkeuze. Wij garanderen dat u met een restitutiepolis geen eigen bijdrage aan ons hoeft te betalen.

Bij een natura- of budgetpolis (bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar) ligt dat wat anders. Hiermee heeft u geen vrije artsenkeuze en vergoeden zorgverzekeraars slechts een deel van de factuur. Gelukkig bieden wij patiënten met een natura- of budgetpolis toch de mogelijkheid om van onze zorg gebruik te maken met een eenmalige lage eigen bijdrage van € 75,00 euro voor het gehele poliklinische traject en de mogelijke poliklinische behandeling.
Uw poliklinische afspraak is bij ons echter veel langer dan in de ziekenhuizen of andere klinieken en uw medisch specialist is ook een expert op zijn of haar aandachtsgebied. Voor aanvullende diagnostiek zoals röntgenfoto’s of een MRI-scan en poliklinische behandelingen hoeft u verder ook niets extra’s bij te betalen, maar vallen onder de eenmalige eigen bijdrage van € 75,00.

Klik hier voor meer informatie over vergoedingen en voorwaarden van uw verzekeraar.

Verwijzing

Zonder verwijsbrief geen vergoeding
Hoewel een verwijzing niet nodig is om een afspraak bij ons te maken, is dit wel een vereiste voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt een verwijsbrief vragen aan uw huisarts, bedrijfsarts of andere zorgverlener. De datum van die brief moet eerder zijn dan de datum van uw eerste afspraak bij ons.

Eigen risico
Onze zorg valt onder basiszorg, of u nu een restitutie- of naturaverzekering heeft. Dit betekent dat eerst het verplichte eigen risico van uw zorgverzekering van € 385,- moet worden opgemaakt, net zoals dit het geval is in elk ander ziekenhuis, voordat uw zorgverzekeraar uw behandeling vergoedt.
Indien de zorgverzekeraar rechtstreeks van ons de factuur ontvangt, stuurt zij meestal een factuur aan u als patient met de hoogte van dit verplichte eigen risico. Indien u zelf een factuur aan uw zorgverzekeraar stuurt, wordt het eigen risico meestal met u verrekend en ontvangt u een minder hoge vergoeding door deze verrekening.

Volledige vergoeding met een restitutieverzekering

Met een restitutieverzekering mag u zelf uw zorgaanbieder kiezen. Kiest u voor ons, dan hoeft u in elk geval geen eigen bijdrage te betalen naast uw eventuele eigen risico. U hoeft niets extra’s te betalen voor meer tijd van de specialist, snelle ondersteuning en eventuele behandeltrajecten. Dat garanderen we. Alle kosten worden volledig vergoed.

Dit zijn de namen van Nederlandse restitutieverzekeringen:

Nederlandse Restitutieverzekeringen

Nu maar 75 euro met een naturaverzekering

Met een naturapolis (of combinatie- of zgn budgetpolis) wordt alleen de zorg volledig vergoed van klinieken of ziekenhuizen waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Wij hebben slechts met een deel van de zorgverzekeraars een contract gesloten, omdat dit onze vrijheid om de beste zorg te bieden te veel beperkt. Lange consulten, zoals wij die aanbieden, zouden dan niet meer mogelijk zijn.
Voor u betekent dit dat onze zorg bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar met een natura- of budgetpolis slechts gedeeltelijk wordt vergoed. Wij bieden patiënten met een natura- of budgetpolis (bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar) de mogelijkheid om met een eenmalige eigen bijdrage van € 75,00 per zorgtraject (lees: gezondheidsklacht) toch gebruik te maken van onze poliklinische zorg. Uw poliklinische afspraak is bij ons echter veel langer dan in de ziekenhuizen of andere klinieken en uw medisch specialist is ook een expert op zijn of haar aandachtsgebied. Voor aanvullende diagnostiek zoals röntgenfoto’s of een MRI-scan hoeft u verder ook niets bij te betalen, maar vallen onder de eenmalige eigen bijdrage van € 75,00.

Dit zijn de namen van de Nederlandse naturaverzekeringen:

Nederlandse Naturaverzekeringen

Bovenstaande lijsten zijn samengesteld door de Eisenhower Kliniek en kunnen afwijken van de wijze waarop zorgverzekeraars hun verzekeringen positioneren. Budgetpolissen zijn die verzekeringen welke zeer lage vergoedingen uitkeren voor de behandelingen zoals die worden uitgevoerd bij de Eisenhower Kliniek.

Vergoeding kosten van een operatie:

Indien u geopereerd moet worden en u bent verzekerd bij een gecontracteerde zorgverzekeraar dan worden de kosten van deze operatie altijd volledig vergoed! Welke polis (restitutie/natura/budget) u heeft maakt hierbij niet uit!
De kosten van de operatie worden ook volledig vergoed indien u een restitutie polis heeft bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar.

Verzekerden met een natura- of budgetpolis bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar moeten een aanvullende eigen bijdrage betalen voor een operatie. Deze zijn voor een aantal operatie indicaties standaard zoals hieronder weergegeven voor o.a. een THP (totale heup prothese) of een TKP (totale knie prothese).
Voor andere operaties moet hiervoor een specifieke offerte worden gemaakt. In alle gevallen heeft u altijd de mogelijkheid om de offerte af te wijzen en uw behandeling en/of operatie verder voort te zetten in een ander ziekenhuis. Ook kunt u natuurlijk uw polis omzetten naar een restitutiepolis, omdat met deze restitutiepolis alle zorgkosten wel volledig worden vergoed. Na de omzetting hoeft u dus kunt geen eigen bijdrage meer te betalen voor uw operatie en worden alle kosten gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar.

Voor een aantal operatieve ingrepen hanteren wij een standaard eigen bijdrage voor patienten met een naturapolis:

Eigen Bijdrage

Buitenlandse verzekering

Bent u in het buitenland verzekerd? Dan heeft u geen verwijzing nodig. Ook worden de kosten vaak op dezelfde wijze vergoed als bij andere ziekenhuizen en klinieken. Bekijk hiervoor de verzekeringsvoorwaarden van uw buitenlandse zorgverzekeraar. U betaalt direct de kosten voor het consult. Vergoeding vraagt u daarna zelf bij uw zorgverzekeraar. Bij operatieve trajecten kunnen wij in de meeste gevallen direct afspraken maken met de verzekeraars. 

Een voorbeeld

U heeft een verwijsbrief van uw huisarts voor de problemen met uw heup. U maakt bij ons een afspraak voor een eerste uitvoerige intake. Onze specialist bespreekt uw klachten en verricht lichamelijk onderzoek. Ook wordt er een röntgenfoto gemaakt. Later wordt er ook nog een MRI-onderzoek uitgevoerd. U blijkt een zware vorm van artrose te hebben. Samen met de dokter concludeert u dat een operatie, een totale heup prothese (THP), de beste vervolgstap is. 5 weken later staat u gepland voor deze ingreep.  

Vergoeding bij een gecontracteerde zorgverzekeraar (restitutie/natura/budget) en vergoeding bij een restitutiepolis bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar *
U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Uw zorgkosten worden volledig vergoed!

Vergoeding met een natura/budget polis bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar*
Omdat u een natura of budgetpolis heeft en uw zorgverzekeraar niet door ons gecontracteerd is, betaalt uw zorgverzekeraar slechts een gedeeltelijke vergoeding van uw zorgkosten. Hierdoor betaalt u zelf eenmalig een bedrag van 75,00 Euro voor het poliklinische traject. Dit bedrag kunt u verder ook niet indienen bij uw zorgverzekeraar. Verder betaalt u zelf een eigen bijdrage van € 900,00 voor de operatie, een Totale Heup Prothese. De overige kosten worden dus wel vergoed door uw zorgverzekeraar.

*In beide gevallen geldt wel dat het nog niet gebruikte eigen risico zal worden ingehouden door uw zorgverzekeraar.

Over hoe een factuur tot stand komt heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een filmpje ontwikkeld:

Heeft u vragen?

Voor vragen over vergoedingen kunt u ons altijd bellen. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00. U kunt ons ook mailen via finance@eisenhowerkliniek.nl.

Onze tarieven voor iedereen zonder Nederlandse verzekering

Hieronder vindt u een overzicht van onze tarieven.

Contact

Eisenhower Kliniek
Eisenhowerlaan 77f
2517 KK Den Haag
Nederland
+31 (0) 70 20 59 800
info@eisenhowerkliniek.nl

Eisenhower Kliniek

Voor een routebeschrijving naar onze kliniek klikt u op Google maps (of Google Streetview) of download de routebeschrijving hier. U kunt parkeren in onze parkeergarage onder het gebouw als u zich meldt bij de slagboom links naast de hoofdingang van het gebouw.

Operatielocaties

Acibadem International Medical Center
Arlandaweg 100
1043 HP Amsterdam
Nederland

Acibadem International Medical Center

Voor een routebeschrijving naar deze locatie klikt u op Google maps.

FlexClinics
Soestwetering 12
3543 AZ Utrecht
Nederland

FlexClinics

Voor een routebeschrijving naar deze locatie klikt u op Google maps.

Alrijne Ziekenhuis
Simon Smitweg 1
2353 GA Leiderdorp
Nederland

Voor een routebeschrijving naar deze locatie klikt u op: