Bel mij

Vergoeding

Of uw behandeling in onze kliniek volledig of gedeeltelijk wordt vergoed hangt af van uw zorgverzekering. Met een restitutieverzekering wordt onze zorg volledig vergoed. U heeft dan namelijk vrije zorgkeuze. Wij garanderen dat u geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Bij een naturaverzekering ligt dat wat anders. Zorgverzekeraars vergoeden dan slechts een beperkt deel. Gelukkig bieden wij patienten met een naturaverzekering toch de mogelijkheid om van onze zorg gebruik te maken met een relatieve lage eigen bijdrage van 75 euro voor het poliklinische traject.

Klik hier voor meer informatie over vergoedingen en voorwaarden van uw verzekeraar.

Verwijzing

Zonder verwijsbrief geen vergoeding
Hoewel een verwijzing niet nodig is om een afspraak bij ons te maken, is dit wel een vereiste voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt een verwijsbrief vragen aan uw huisarts, bedrijfsarts of andere zorgverlener. De datum van die brief moet eerder zijn dan de datum van uw eerste afspraak bij ons.

Eigen risico
Onze zorg valt onder basiszorg, of u nu een restitutie- of naturaverzekering heeft. Dit betekent dat eerst het verplichte eigen risico van uw zorgverzekering van € 385,- moet worden opgemaakt, net zoals dit het geval is in elk ander ziekenhuis, voordat uw zorgverzekeraar uw behandeling vergoedt.
Indien de zorgverzekeraar rechtstreeks van ons de factuur ontvangt, stuurt zij meestal een factuur aan u als patient met de hoogte van dit verplichte eigen risico. Indien u zelf een factuur aan uw zorgverzekeraar stuurt, wordt het eigen risico meestal met u verrekend en ontvangt u een minder hoge vergoeding door deze verrekening.

Volledige vergoeding met een restitutieverzekering

Met een restitutieverzekering mag u zelf uw zorgaanbieder kiezen. Kiest u voor ons, dan hoeft u in elk geval geen eigen bijdrage te betalen naast uw eventuele eigen risico. U hoeft niets extra’s te betalen voor meer tijd van de specialist, snelle ondersteuning en eventuele behandeltrajecten. Dat garanderen we. Alle kosten worden volledig vergoed.

Dit zijn de namen van Nederlandse restitutieverzekeringen:

Nederlandse Restitutieverzekeringen

Nu maar 75 euro met een naturaverzekering

Met een naturaverzekering (of combinatie- of zgn budgetverzekering) wordt alleen de zorg volledig vergoed van aanbieders waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Wij hebben dat niet, omdat dit onze vrijheid om de beste zorg te bieden te veel zou beperken. Lange consulten, zoals wij die aanbieden, zouden dan niet meer mogelijk zijn. Voor u betekent dit dat onze zorg met een naturaverzekering gedeeltelijk wordt vergoed. U zou dan een groot gedeelte zelf moeten betalen. Wij bieden patienten met een natura-verzekering echter de mogelijkheid om met een beperkte eigen bijdrage van 75,00 euro per zorgtraject (lees: gezondheidsklacht) toch gebruik te maken van onze poliklinische zorg. Voor 75 euro extra krijgt u dan toch snel een afspraak die veel langer duurt dan gebruikelijk. Voor diagnostiek als rontgenfoto’s of MRI hoeft u verder niets bij te betalen.

Dit zijn de namen van de Nederlandse naturaverzekeringen:

Nederlandse Naturaverzekeringen

Bovenstaande lijsten zijn samengesteld door de Eisenhower Kliniek en kunnen afwijken van de wijze waarop zorgverzekeraars hun verzekeringen positioneren. Budgetpolissen zijn die verzekeringen welke zeer lage vergoedingen uitkeren voor de behandelingen zoals die worden uitgevoerd bij de Eisenhower Kliniek.

Alleen voor operatieve vervolgtrajecten kunnen er voor u extra kosten bijkomen. Soms zijn deze standaard zoals hieronder weergegeven voor o.a. een THP (totale heup prothese) of TKP (totale knie prothese). Soms moet daarvoor een specifieke offerte worden gemaakt. In alle gevallen heeft u altijd de mogelijkheid om het voorstel af te wijzen en het traject verder voort te zetten in een ander ziekenhuis. Ook kunt u met ons bespreken de behandeling voort te zetten wanneer deze vergoed kan worden binnen een door u afgesloten restitutieverzekering. 

Voor een aantal operatieve ingrepen hanteren wij een standaard eigen bijdrage voor patienten met een normale naturaverzekering:

Eigen Bijdrage

Buitenlandse verzekering

Bent u in het buitenland verzekerd? Dan heeft u geen verwijzing nodig. Ook worden de kosten vaak op dezelfde wijze vergoed als bij andere ziekenhuizen en klinieken. Bekijk hiervoor de verzekeringsvoorwaarden van uw buitenlandse zorgverzekeraar. U betaalt direct de kosten voor het consult. Vergoeding vraagt u daarna zelf bij uw zorgverzekeraar. Bij operatieve trajecten kunnen wij in de meeste gevallen direct afspraken maken met de verzekeraars. 

Een voorbeeld

U heeft een verwijsbrief van uw huisarts voor de problemen met uw heup. U maakt bij ons een afspraak voor een eerste uitvoerige intake. Onze specialist bespreekt uw klachten en verricht lichamelijk onderzoek. Ook wordt er een röntgenfoto gemaakt. Later wordt er ook nog een MRI-onderzoek uitgevoerd. U blijkt een zware vorm van artrose te hebben. Samen met de dokter concludeert u dat een operatie, een totale heup prothese (THP), de beste vervolgstap is. 5 weken later staat u gepland voor deze ingreep.  

Vergoeding met een naturaverzekering*
U betaalt zelf 75,00 Euro voor het poliklinische traject. Dit kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar. Wij sturen zelf onze factuur naar uw zorgverzekeraar. Verder betaalt u zelf 900,00 Euro voor de operatie, een Totale Heup Prothese.

Vergoeding bij Restitutiepolis*
Met een restitutiepolis hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Wij staan garant voor de vergoeding van de zorgkosten. 

*In beide gevallen geldt wel dat het nog niet gebruikte eigen risico zal worden ingehouden door uw zorgverzekeraar.

Over hoe een factuur tot stand komt heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een filmpje ontwikkeld:

Heeft u vragen?

Voor vragen over vergoedingen kunt u ons altijd bellen. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00. U kunt ons ook mailen via info@eisenhowerkliniek.nl.

Onze tarieven voor iedereen zonder Nederlandse verzekering

Hieronder vindt u een overzicht van onze tarieven.

Contact

Eisenhower Kliniek
Eisenhowerlaan 77f
2517 KK Den Haag
Nederland
+31 (0) 70 20 59 800
info@eisenhowerkliniek.nl

Eisenhower Kliniek

Voor een routebeschrijving naar onze kliniek klikt u op Google maps (of Google Streetview) of download de routebeschrijving hier. U kunt parkeren in onze parkeergarage onder het gebouw als u zich meldt bij de slagboom links naast de hoofdingang van het gebouw.

Operatielocaties

Acibadem International Medical Center
Arlandaweg 100
1043 HP Amsterdam
Nederland

Acibadem International Medical Center

Voor een routebeschrijving naar deze locatie klikt u op Google maps.

FlexClinics
Soestwetering 12
3543 AZ Utrecht
Nederland

FlexClinics

Voor een routebeschrijving naar deze locatie klikt u op Google maps.

Orthoparc
Biltseweg 14
3735 ME Bosch en Duin
Nederland

Orthoparc

Voor een routebeschrijving naar deze locatie klikt u op Google maps.