NL EN
Bel mij terug
Bel mij terug
Bel mij
EN NL
X
100% vergoeding met een restitutiepolis Meer informatie

Elleboog

Elleboogklachten

Elleboogklachten zijn voornamelijk gelegen rondom het ellebooggewricht, de bovenarm of de onderarm. Elleboogklachten zijn vaak pijnlijk en veroorzaken daarbovenop het onvermogen tot volledige beweging van de arm. Elleboogklachten kunnen uitstralen naar de bovenarm, de onderarm of de hand/pols. Daardoor kan pijn ten gevolge van elleboogklachten op een andere plaats ervaren worden, dan op de plaats waar het eigenlijke probleem zit. Deze elleboogklachten kunnen ook ’s nachts pijn veroorzaken en het dagelijkse functioneren belemmeren.

De elleboog is een soort scharniergewricht dat voor beweging tussen de bovenarm en de twee botten van de onderarm zorgt. De elleboog bestaat uit drie botten. De ellepijp (ulna), het spaakbeen (radius) en de bovenarm (humerus). Naast de buig-strek beweging in het scharniergewricht kan dit gewricht in de onderarm een draaibeweging maken waarbij het spaakbeen en de ellepijp ten opzichte van elkaar draaien. Hierdoor kan samen met beweging in het polsgewricht de handpalm naar boven of naar beneden gericht staan.

Zoals elk gewricht zijn de oppervlakten van de botten van het ellebooggewricht bedekt met een laag kraakbeen. Het gewrichtsvocht zorgt samen met het kraakbeen voor dat het ellebooggewricht met weinig wrijving kan bewegen. Het gewrichtskapsel van bindweefsel zit rondom het gewricht en een stevige ringvormige band, het ligamentum annulare, houdt het spaakbeen stevig tegen de ellepijp aan.  

Rondom het elleboogsgewricht hechten de banden aan op de uitstekende botstructuren van de bovenarm (epicondylen). Deze banden aan de binnen- en buitenzijde zorgen voor stabiliteit van de elleboog. De spieren rond de elleboog zorgen voor de krachtige bewegingen. De strekker van de elleboog is de triceps aan de achterzijde, de buiger is de biceps aan de voorzijde.

Slijmbeursontsteking elleboog - Eisenhower Kliniek

Er zijn vele verschillende soorten elleboogklachten met diverse oorzaken. De meest voorkomende elleboogklachten zijn pees/spier problematiek, stabiliteitsproblemen, artrose en zenuwproblemen. Tevens komen slijmbeursontstekeningen veelvuldig voor.

Binnen ons team zijn diverse experts op het gebied van elleboogklachten. Tijdens de afspraak bespreekt u samen met een van onze specialisten de mogelijkheden. Zij nemen graag de tijd om een volledig beeld te krijgen van uw gezondheidssituatie, zodat samen met u bepaalt kan worden wat de meest geschikte behandeling is.

Meer informatie over elleboogklachten

Onze Elleboog-specialisten

C.P.J. (Cornelis) Visser, MD PhD
  • Complexe operatieve behandeling van schouder- en elleboog zowel open als arthroscopisch
  • Schouderprothesen
  • Sport gerelateerde schouder- en elleboogproblemen
S. (Sjoerd) Rutten, MD PhD
  • Schouder prothesiologie en arthroscopie
  • Elleboog prothesiologie en arthroscopie
  • Sportletsels van schouder, elleboog en knie (kruisbandchirurgie)
  • Orthopedische Traumatologie (botbreuken, luxaties en vertraagde botgenezing)

Over ons

De Eisenhower Kliniek is een orthopedische kliniek en pijnbehandelcentrum. Onze ervaren medisch specialisten  en servicegerichte patientenbalie staan altijd voor u klaar om u de beste zorg te leveren.

Een persoonlijke aanpak, medisch specialistische zorg op maat en snel geholpen worden in een aangename omgeving. Dat vinden wij belangrijk. Zo werken we samen met u naar de optimale behandeling van uw klachten.

Lees meer

Meer tijd en aandacht

Wij luisteren naar uw wensen en behoeften. Daarom bieden we lange intakes met onze artsen van 30, 40 minuten of langer. 

Lees meer

Direct geholpen

Binnen een week terecht voor uw eerste afspraak. En is een operatie nodig? Dan plannen we die waar mogelijk snel in. 

Lees meer

Deskundige zorg

Onze specialisten hebben allemaal meer dan 15 jaar ervaring en bieden u de beste zorg die bij uw situatie past.

Lees meer
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.