Bel mij

Overstappen naar restitutiepolis vóór 1 januari 2022

4 oktober 2021 / Nieuws

Bij de Eisenhower kliniek geloven we dat tijd en persoonlijke aandacht de basis is van goede zorg. Daarom sluiten wij geen contracten met zorgverzekeraars. Wij bepalen liever zelf hoe we de beste zorg kunnen bieden. Om deze reden bieden wij onze patiënten consulten van 30 tot 60 minuten.

Door deze keuze worden onze zorgkosten alleen volledig vergoed bij patiënten met een restitutieverzekering. Een restitutieverzekering biedt patiënten namelijk een volledige vrije artsenkeuze en een volledige vergoeding van deze zorgkosten.

Patiënten met een naturaverzekering krijgen hun zorgkosten bij de Eisenhower kliniek slechts gedeeltelijk vergoedt en moeten om die reden een eigen bijdrage betalen voor hun poliklinische traject of operatie. Dit komt omdat een zorgverzekeraar bij een naturapolis de vrijheid in artsenkeuze heeft beperkt en slechts een gedeelte van de zorgkosten vergoedt indien u kiest voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, zoals de Eisenhower kliniek.

Om te voorkomen dat u volgend jaar een eigen bijdrage bij de Eisenhower kliniek of een andere niet-gecontracteerde zorgaanbieder betaalt, adviseren wij u vóór het einde van het jaar over te stappen naar een restitutiepolis. Een restitutieverzekering is maandelijks meestal maar een paar euro duurder, maar voorkomt dat u geconfronteerd wordt met hoge eigen bijdragen en garandeert een vrije artsenkeuze.

De meeste zorgverzekeraars bieden naast een naturapolis, ook een restitutiepolis aan. Als u bij uw huidige zorgverzekeraar wilt blijven, heeft u derhalve de mogelijkheid om te kiezen voor hun restitutiepolis. U kunt op de websites van de verschillende zorgverzekeraars veel informatie hierover vinden.

Delen